Nieuws

Falck, meer dan een bedrijfsbrandweer

​Op Chemie Park Delfzijl levert Falck 24/7 de bedrijfsbrandweer voor de 16 chemische bedrijven aldaar. De Falck bedrijfsbrandweer rukt uit bij incidenten zoals brand, chemische lekkage of bij eerste hulp en levensbedreigende situaties. Daarnaast voeren we ook preventieve veiligheidstaken uit, zoals training, onderhoud, inspectie, testen en leveren we ondersteuning op het gebied van consultancy.

Dec 14, 2022 16:37 GMT

“We blijven ons concentreren op onze kerntaak en zorgen voor een consistente paraatheid van onze teams en ons materieel door dagelijks te trainen. Daarnaast hebben we ook een proactieve rol als partner in veiligheid. Door proactief te zijn in preventieve maatregelen en innovatie op het gebied van brandveiligheid, verbeteren onze kennis en kunde voortdurend en denken we mee met de klant. We weten dat dit zeer op prijs wordt gesteld en dat dit ons meer maakt dan alleen een bedrijfsbrandweer”, legt Robbert Pronk, Business Development Manager bij Falck uit.
 
Eén van de meest recente veiligheidsinnovaties op het Chemie Park Delfzijl is de implementatie van veiligheidspalen in één van de fabrieken. Ongeveer 50 veiligheidspalen met een brandblusser en blusdeken zijn op cruciale punten in de fabriek geplaatst. De brandblussers worden iedere maand geïnspecteerd en getest door Falck-medewerkers die speciaal zijn opgeleid om deze inspectie- en advieswerkzaamheden uit te voeren.
 
Enkele feiten:
Locatie: Chemie Park Delfzijl 
Aantal Falck werknemers: 21
Brandweermaterieel: 1 industrieel brandweervoertuig, 1 voertuig voor gevaarlijke stoffen, 2 ondersteuningsvoertuigen en 1 back-up schuimblusvoertuig.

Lees meer