Maak kennis met onze medewerkers

Karin Delsman

Karin Delsman begon in 2007 als consultant voor Falck. Als consultant is Karin breed inzetbaar op het gebied van (brand)veiligheid en crisismanagement. Naast haar werk als consultant zet Karin zich in de ondernemingsraad in om de belangen van de collega’s te behartigen.

Na meer dan 15 jaar voor de overheid te hebben gewerkt in het veiligheidsdomein besloot Karin de overstap naar Falck te maken.

“Ik heb de opleiding integrale veiligheidskunde gevolgd en heb me als senior inspecteur Nationale Veiligheid bezig gehouden met verschillende dossiers en onderzoeken op het gebied van publieke veiligheid. Het werken voor de overheid beperkt zich vaak tot het toetsen op wet- en regelgeving. Ik merkte dat ik meer wilde doen. Als ik constateer dat dingen beter kunnen, dan wil ik organisaties helpen om het ook beter te doen.”

Het werk als consultant is geen dag hetzelfde. Ieder vraagstuk is anders, iedere organisatie is anders. Het schakelen tussen de verschillende vraagstukken, organisaties en verschillende gesprekspartners maakt het werk als consultant voor Karin zo leuk en uitdagend. “Ik werk voor heel verschillende organisaties. Zo kan ik het ene moment bezig zijn met het opzetten van een efficiënte noodorganisatie binnen een zorginstelling en aan tafel zitten met het hoger management, het volgende moment drink ik een kop een koffie met een brandweercommandant. Zo heb ik maandenlang rondgereden met sneakers, pumps en een paar werklaarzen in de auto toen we nog bezig waren met de bouw van het brandweertrainingscentrum.”

Assertiviteit en proactiviteit

“Toen ik net voor Falck werkte kreeg ik de kans om als intern projectleider de verantwoordelijkheid voor de bouw van het brandweertrainingscentrum op de Maasvlakte. Niks dan een kale vlakte en daar moest een operationeel brandweertrainingscentrum gebouwd worden! Het bouwen van het brandweertrainingscentrum bleek een mooie uitdaging, maar ik ben niet bang om een uitdaging aan te gaan. Voor ieder vraagstuk bestaat een oplossing. Ik ben gedreven om resultaat te behalen en met proactiviteit en assertiviteit kom je een heel eind. Zeker als je bereid bent om je in een project vast te bijten en het - net als ik - leuk vindt om dingen te leren.”

Complexe veiligheidsvraagstukken, complete oplossingen

Gedreven door nieuwsgierigheid en leergierigheid combineert Karin haar brede kennis graag in haar werk als consultant, maar dat is niet het enige dat ze doet. “Ik ben ontzettend gedreven om situaties en organisaties helemaal te doorgronden, te ontdekken welke aspecten van de organisatiecultuur invloed hebben op het vraagstuk en welke kansen en mogelijkheden dat biedt. Falck geeft me de vrijheid om met verschillende projecten op het gebied van veiligheid bezig te zijn. Zo ben ik niet alleen bezig als consultant, maar houd ik me ook bezig met het geven en (door)ontwikkelen van onze crisismanagementtrainingen. Het maakt het werk niet alleen ontzettend leuk en uitdagend, maar zorgt ook dat ik steeds nieuwe dingen leer en dit in mijn werk als consultant toe kan passen. En dat geldt ook voor het werken met verschillende mensen uit alle lagen van een organisatie. Zeker als je het begrip veiligheid vanuit het perspectief als consultant bekijkt, is het vaak een complex vraagstuk met allerhande factoren die een rol spelen. Je hebt niet alleen te maken met de bedrijfsvoering en processen, maar ook met de organisatiecultuur en - zoals wij dat noemen - de veiligheidscultuur van een organisatie. Ik vind het niet alleen ontzettend leuk om een vraagstuk vanuit deze verschillende invalshoeken te bekijken, maar geloof ook echt in deze aanpak. Je kunt door deze aanpak complete oplossingen bieden voor de meest complexe veiligheidsvraagstukken. Ik ben er trots op dat wij bedrijven kunnen helpen met hun uitdagingen en vraagstukken.”

Teamwork

Het team bestaat uit vier consultants met ieder hun eigen expertises en opdrachtgevers. De consultants komen regelmatig samen om kennis en ervaring uit te wisselen. “Je bent een klein team en moet het echt samen doen: samenwerking is belangrijk voor het resultaat. Als consultants zijn we natuurlijk heel erg vaak alleen onderweg. Juist daarom zijn de meetings zo belangrijk. En niet alleen voor het uitwisselen van kennis en ervaring. Ook het sociale aspect is ontzettend belangrijk. Ik vind het altijd leuk om elkaar weer even te kunnen zien. Of dat nu in onze maandelijkse meeting is, we samen op een beurs staan of even voor de gezelligheid een kop koffie samen drinken.